nieuws

Telefoons, munitie en drugs gevonden bij antiterreuractie

De politie heeft vannacht bij de huiszoekingen in Rotterdam-West onder meer telefoons, sim-kaarten, gegevensdragers, munitie, geld en drugs in beslag genomen. De doorzoekingen aan de Mathenesseweg en de Burgemeester Meineszstraat volgden op de aanhouding eerder op de dag van vier terreurverdachten.
Frankrijk had gevraagd om een Franse
op te pakken. Franse media zeggen dat het gaat om Anis B. Hij zou een vriend zijn van de onlangs gearresteerde terreurverdachte Reda Kriket.
Kriket werd donderdag in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt opgepakt. In zijn huis lagen naast wapens en explosieven ook een telefoonnummer in Rotterdam. Dat was de aanleiding voor de politieacties in Rotterdam-West.
Bij de arrestatie van de Franse terreurverdachte heeft de Rotterdamse politie ook drie andere mannen aangehouden. Twee van hen zijn van Algerijnse afkomst. Van de derde is nog niets bekend gemaakt.
De Franse hoofdverdachte wordt zo snel mogelijk aan Frankrijk uitgeleverd. De andere verdachten worden in Nederland verhoord, meldt het Landelijk Parket.
Dan moet duidelijk worden of ze bij terrorisme betrokken zijn. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat ze een aanslag in Nederland hadden gepland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl