nieuws

Fischer: 'Zorgen dat Excelsior erin blijft'

Sander Fischer kreeg van zijn werkgever Excelsior te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd gaat worden. De aanvoerder van de Kralingers maakt zich echter nog geen zorgen: "Ik ga er mijn uiterste best voor doen om met Excelsior er rechtstreeks in te blijven."
Clubs zijn verplicht voor 1 april aan te geven of ze doorgaan met spelers van wie de contracten niet verlengd wordt. Bij Excelsior staat Fischer staat op die lijst. "Nee, daar ben ik niet verrast door. Als je contract eerder al verlengd is dan moeten ze hem opzeggen, anders komt er automatisch nog een jaar bij," zegt Fischer.
De verdediger is niet van plan zijn ambitie om hogerop te spelen in de weg te laten staan van de doelstellingen die Excelsior dit jaar nog heeft: "Die ambitie heb ik nog steeds. Maar daarvoor moet ik zorgen dat ik goed speel. Ik wil mijn verantwoordelijkheid pakken bij Excelsior en het laten zien met de ploeg. Zo staan we er allemaal in. Ik wil laten zien wat ik kan en erin blijven met Excelsior."
Ook trainer Fons Groenendijk is niet verrast door de contractperikelen: "Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, heeft dat keurig uitgelegd aan de jongens. Het is meer een formele zaak, je moet met alle scenario's rekening houden." Groenendijk sprak ook nog even over het overlijden van Johan Cruijff: "Het heeft op mij een grote impact gehad. Ik was er behoorlijk van ontdaan. Als je de beelden ziet dan krijg je weer kippenvel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl