nieuws

Aboutaleb vraagt Rotterdammers: 'Leen ons je ogen'

Op de besloten bewonersavond over de anti-terreuractie in Rotterdam-West zijn dinsdagavond ongeveer zeventig mensen afgekomen. Burgemeester Aboutaleb en de korpschef spraken de aanwezigen toe en beantwoordden vragen.
''Gebruik naast ogen en oren ook je onderbuik'', zei Aboutaleb. ''Dat is soms een belangrijke graadmeter, maar laten we niet paranoïde worden.'' \
Hij sprak van een gemoedelijke bijeenkomst. Wel was er emotie, zei de burgemeester. "Een mevrouw vroeg mij geëmotioneerd ervoor te zorgen dat hier geen aanslag gebeurd. Dat raakte mij."
Volgens hem zijn mensen niet angstig, maar wel verontrust. ''Het enkele feit dat hier wat is gebeurd, zegt nog niet dat hier veel meer aan de hand is.'' Aboutaleb herhaalde dat er geen aanwijzingen zijn voor een concrete aanslag.
Op verzoek van Frankrijk deed de politie zondagmiddag invallen in de wijk. Daarbij werd de 32-jarige Anis B. opgepakt. De Fransman van Algerijnse afkomst wordt in verband gebracht met iemand die bezig was met het voorbereiden van een nieuwe aanslag. Deze verdachte werd onlangs in Frankrijk opgepakt.
Bij invallen in woningen in de Burgemeester Meineszstraat en de Mathenesserweg in Rotterdam werden munitie, drugs en telefoons in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl