nieuws

Belbus terug van weggeweest in Mookhoek

Twee keer overstappen, drie keer zo lang onderweg zijn en ellenlange wachttijden. Sinds de 'belbus' eind vorig jaar verdween in Mookhoek is reizen met het openbaar vervoer een nachtmerrie voor de bewoners van zorgboerderij De Lindehoeve. Maar er is goed nieuws: de bus komt terug. "Anders kom je nergens vanuit Mookhoek."
Roberto woont in De Lindehoeve en was fervent gebruiker van de belbus van vervoerder Arriva. Hij belde het busje vaak om bijvoorbeeld naar zijn vriendin te gaan in het weekeinde. Maar sinds de dienstregeling is veranderd, is de belbus geschrapt en is reizen vanuit Mookhoek een hele onderneming.
"Ik kon normaal naar mijn vriendin, normaal naar Dordrecht. Maar nu wordt dat onmogelijk gemaakt, want ik moet een hele wereldreis maken", vertelt Roberto. "Je moet nu meer plannen en dat is best wel lastig."
Volgens begeleider Marijke Boorsma waren veel bewoners aan huis gekluisterd door het verdwijnen van de belbus. "Er is weinig in Mookhoek. Mensen zijn dus aangewezen op Strijen, maar dan moet je daar wel kunnen komen."
Roberto kwam daarom in actie. Hij verzamelde handtekeningen van medebewoners en schreef een brief naar de wethouder en Gedeputeerde Staten. En met succes. Vanaf 8 mei is de belbus terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl