nieuws

14.000 handtekeningen voor Dordtse loempiakraam

Ruim 14.000 mensen hebben een petitie getekend om de loempiakraam op de Visbrug in Dordrecht te behouden. De handtekeningen worden dinsdagavond aangeboden aan de Dordtse gemeenteraad.
De raad praat dan voor het eerst over plannen met de Visbrug, waarin voor de kraam waarschijnlijk geen plek meer is. Gedacht wordt aan uitbreiding van terrassen rondom de brug en het maken van een gat in de brug zelf.
Xuan Tran kwam als Vietnamese bootvluchteling dertig jaar geleden in Dordrecht terecht en begon met z'n familie de loempiakraam in de voormalige kiosk op de Visbrug. "Dit is mijn huis, deze kraam betekent alles voor mij en m'n vrouw", vertelt hij.
De gemeente Dordrecht zegt dat het niet zeker is of hij weg moet, maar belooft hem als dat wel zo is een alternatieve locatie aan te bieden. Tran wil echter niet weg: "op deze plek sta ik al dertig jaar, iedereen weet mij hier te vinden."
Volgens de gemeente is het ook denkbaar dat de kraam wordt ingepast in de nieuwe plannen. Naast het spraakmakende plan voor een gat in de brug (kosten 850 mille), waardoor er een verblijfsplek aan het water ontstaat, is er ook een 'hoger' doel.
"We willen op deze plek wat meer horeca en terrassen. De vraag is dan of deze kraam in die plannen is in te passen of niet", zegt Mark Benjamin van de gemeente Dordrecht. Hij verwacht dat de gemeenteraad pas eind juni een beslissing neemt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl