nieuws

PKC verliest zaalfinale in Ziggo Dome

De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag de titel in de Korfbal League niet kunnen prolongeren. Het team uit Papendrecht verloor in de prestigieuze zaalfinale met 24-22 van TOP/Quoratio uit Sassenheim. De eindstrijd werd na jarenlang Ahoy in Rotterdam voor het eerst gespeeld in de Amsterdamse Ziggo Dome.
Hoewel de eerste treffer werd gemaakt door TOP, was het PKC dat het initiatief nam in de beginfase. Via een 7-2 voorsprong werd het 15-9 en uiteindelijk keken de Papendrechters halverwege tegen een comfortabele 17-13 tussenstand aan. Een opmerkelijk hoog aantal doelpunten van de ploeg van de afscheidnemende trainer Ben Crum, die vorig jaar de titel veroverde ten koste van TOP met in totaal 'slechts' 22 goals in de finale.
Na de thee was PKC echter geen schim meer van het team dat in de eerste helft domineerde. TOP knokte zich terug in de wedstrijd en wist via 18-16 uiteindelijk op gelijke hoogte te komen: 18-18. Even leek PKC zich te herstellen, maar na de 20-18 van Laurens Leeuwenhoek ging het alsnog mis. De rivaal maakte opnieuw gelijk en kwam zelfs voor het eerst sinds de eerste treffer weer aan de leiding: 20-21.
Wat voglde was een bloedstollend spannende slotfase, waarin TOP aan het langste eind trok. Bij een stand van 22-22 waren het Rianne Echten en Mick Snel die de eindstand bepaalden. Ook een invalbeurt van Johannis Schot - de matchwinner van vorig jaar - kon de eerste nederlaag van PKC na een reeks van 35 duels zonder verliespartij niet voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl