CRUISESCHIP

Nieuwste cruiseschip Rotterdam VII komt over twee weken 'naar huis'

De Rotterdam VII, de laatste aanwinst van de vloot van de Holland America Line, komt op 14 oktober voor het eerst naar hartje Rotterdam. De volgende dag is een grote ceremonie aan boord met onder anderen de president van de HAL en burgemeester Aboutaleb. Het schip wordt in 2022 gedoopt.
De Holland America Line is blij dat de Rotterdam VII na alle coronaperikelen de thuishaven kan aandoen. Het cruiseschip werd gebouwd in Triëst in Italië. Het telt 2660 bedden. Wie al een glimp van het gevaarte wil opvangen, kan geluk hebben bij een bezoek aan de Maasvlakte. De Rotterdam VII ligt al voor de kust en vaart soms binnen om de bemanning aan boord te halen. In totaal heeft het schip straks tussen de 800 à 900 bemanningsleden.
Het schip was voorbestemd om de naam Ryndam te krijgen. Door een stevige lobby vanuit HAL-Nederland werd de naam alsnog veranderd in Rotterdam.
Het allereerste schip van de cruisemaatschappij werd in 1872 te water gelaten in Rotterdam, onder de naam Rotterdam. Een jaar later werd de rederij officieel opgericht. Sindsdien hebben zes schepen de naam Rotterdam. MS Rotterdam VI werd vorig jaar uit de vaart genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl