nieuws

Bep van Klaveren-memorial in september in Maassilo

De Bep van Klaveren-memorial krijgt een nieuwe locatie én een nieuwe datum. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het boksevenement niet in november maar in september. Plaats van handeling: de Maassilo in Rotterdam.
De 23ste editie van de Bep van Klaveren-memorial staat gepland op maandag 19 september. De afgelopen jaren vond de herdenkingsavond aan Nederlands enige Olympisch kampioen boksen op verzoek van de boksbond (NBB) plaats op de eerste maandag in november. Dit om de concurrentie met het NK Boksen uit de weg te gaan. Met de verplaatsing naar september komt de memorial dichterbij de geboortedag van Van Klaveren (26 september 1907), zoals in de jaren negentig ook al het geval was.
Het afgelopen jaar werd de BvK-memorial gehouden in de business-lounge van het Excelsior-stadion. In de jaren ervoor was het Topsportcentrum de vaste plek. Omdat de memorial-organisatie niet op één lijn zit met zowel Rotterdam Topsport als de NBB is de hal naast de Kuip geen optie. Welke boksers op 19 september in actie komen is op dit moment nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de NBB de nationale selectie niet laat deelnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl