nieuws

Zaterdag 30 april: Biologische rozenblaadjes voor de okapi

Okapi
Okapi © Diergaarde Blijdorp Rob Doolaard
Diergaarde Blijdorp is duurzame dierentuin, de menseneter van de Zambesi, Hollandse hofjes en planten uit Japan.
Duurzame dierentuin

Biologische rozenblaadjes voor de okapi's, zonnepanelen op het dak van het Oceaneum, een houtsnipperkachel waardoor de krokodillen er warmpjes bij zitten.

Diergaarde Blijdorp mag zich met recht
noemen. De dierentuin is in het bezit van The
, een keurmerk voor duurzame bedrijfsvoering. In Chris Natuurlijk hoor je zaterdag wat de dierentuin daar allemaal voor doet en laat.

Monster van de Zambesi

Tijdelijk te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam: de schedel van een nijlkrokodil uit 1910. De menseneter van de Zambesi, is de bijnaam van het beest dat in 1910 door een Rotterdammer is geschoten. De schedel is naar aanleiding van de tentoonstelling Afrika 010 in bruikleen in het museum. Kees Moeliker, directeur van het NMR, vertelt in Chris Natuurlijk waarom deze schedel een plekje verdient , zij het dan tijdelijk, in de Dode-dieren-met-een-verhaal-vitrine.

Planten en Japan.

Veel planten in de tuin die we nu doodgewoon vinden, waren 200 jaar geleden nog totaal onbekend. Rodhodendrons, blauwe regen, hosta's. Ze zijn door Von Siebold - een Duitse arts in Nederlandse dienst - uit Japan naar Nederland gestuurd. Chris Natuurlijk gaat in Trompenburg Tuinen & Arboretum op zoek naar de erfenis van Von Siebold. Lees hier meer over het programma rond het thema-jaar van Von Siebold in de botanische tuin in Rotterdam-Kralingen.
Hollandse hofjes
Een hofje is een besloten, groene woonomgeving met kleine huizen rond een binnentuin of binnenplaats. Willemijn Wilms Floet is te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over haar boek Het Hofje - Bouwstenen van de Hollandse stad 1400 - 2000. Op 5 juni kan iedereen zelf mee met de schrijfster op een wandeling langs hofjes in Dordrecht.

Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl