nieuws

Rotterdamse puber (15) opgepakt voor mishandeling

De politie heeft een 15-jarige Rotterdamse jongen opgepakt voor het mishandelen van een 13-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie gekregen op een speelpleintje aan de Mare, in Rotterdam-Vreewijk.
De jongste liep daarbij klappen op en werd in zijn gezicht geschopt terwijl hij al op de grond lag. De 15-jarige verdachte werd thuis aangehouden, waar zijn ouders bij waren. Hij verzette zich volgens de politie zo heftig, dat hij in de boeien moest worden afgevoerd.
De familie van de vermeende vechtersbaas herkent zich niet in het verhaal. De 15-jarige jongen zou zichzelf alleen hebben verdedigd nadat hij zelf was aangevallen. Daarbij zouden beide jongens elkaar hebben geschopt.
Paniek
Volgens de moeder van de verdachte raakte haar zoon na de vechtpartij in paniek en sloeg hij op de vlucht. Toen vervolgens de politie voor de deur stond, zou de jongen naar huis zijn gekomen.
De vrouw zegt te zijn geschrokken van de wijze waarop haar zoon werd aangehouden. ''Ze hebben hem hardhandig in de bus geduwd, terwijl hij niet tegenstribbelde.'' De jongen zou bij zijn arrestatie onder meer een bloedneus hebben opgelopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl