nieuws

Dordtse Whisky volgens baasje oudste kat ter wereld

Poes Whisky van Arie Vlaardingerbroek is waarschijnlijk de oudste kat van ons land. Volgens zijn baasje althans. "Van de wereld", denkt de 63-jarige Dordtenaar zelfs. Als bewijs toont hij het vaccinatieboekje, dat als geboortedatum 4 oktober (Dierendag) 1982 vermeldt.
Ouderdom komt ook bij katten met gebreken. Whisky is net een beetje opgeknapt. "Ze was uitgedroogd. De dierenarts, hier van de M.H. Trompweg, heeft haar er weer prima bovenop geholpen", vertelt Vlaardingerbroek.

Zacht voer en druppels

Met nog maar één tand kan Whisky geen hard voer meer aan. "Ze krijgt nu speciaal zacht voer en druppels van de dierenarts. Duur, wat ik me eigenlijk niet kan veroorloven, want ik zit in de WAO. Maar desnoods eet ik zelf niet, dit beestje is alles voor mij. Mijn kind."
Vlaardingerbroek maakte onlangs op Facebook een opmerking over zijn hoogbejaarde poes, maar werd niet geloofd. "Maar toen ik dat vaccinatieboekje kon laten zien, was het bewijs geleverd. Ik heb zelf de krant gebeld en nu wil iedereen mijn poes zien."

Oncontroleerbaar

Of Whisky daadwerkelijk de oudste kat van Nederland - of zelfs ter wereld - is, valt niet na te trekken. Officiële statistieken zijn er niet, een burgerlijke stand voor katten bestaat evenmin.
Volgens het Guinness Book of Records was de oudste kat ooit nog net iets ouder: Creme Puff uit Austin in de Amerikaanse staat Texas zou maar liefst 38 jaar en drie dagen oud zijn geworden. Hij overleed in 2005.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl