FC Dordrecht verrast Sparta op slotdag competitie

FC Dordrecht heeft op de slotdag van de competitie een verrassende overwinning geboekt bij kampioen Sparta. De ploeg van de vertrekkende trainer Harry van den Ham zegevierde op het Kasteel met 3-2.
Na een weinig opwindende openingsfase kwam FC Dordrecht na twaalf minuten op voorsprong. Alvin Daniels produceerde een perfecte voorzet die door goaltjesdief Rangelo Janga binnen werd gekopt: 0-1. De bezoekers drukten door en Sai van Wermeskerken raakte de paal achter de kansloze keeper Roy Kortsmit. Een paar minuten later miste Thomas Verhaar aan de andere kant een dot van een kans. Hij mikte net naast het vijandelijke doel.
Een pijnlijke misser, omdat het kort daarna wel 0-2 werd. Janga was ditmaal de aangever en Daniels verdubbelde de marge. Sparta kwam na een klein half uur spelen zelfs goed weg toen Janga over kopte. Het antwoord van de kampioen volgde snel, al was de treffer enigszins gelukkig. Een schot van Stijn Spierings werd door een Dordtenaar van richting veranderd, waardoor keeper Robbert te Loeke kansloos was: 1-2.

Blessure Gravenberch

Sparta was nog één keer dichtbij de gelijkmaker, maar Te Loeke liet zich niet verrassen door een pegel van Paco van Moorsel. Pal voor rust raakte FC Dordrecht-speler Danzell Gravenberch zwaar geblesseerd. Hij werd met een brancard van het veld gedragen.
Vlak na rust kwam Sparta op gelijke hoogte. Ryan Sanusi werkte een als voorzet bedoelde vrije trap in één keer achter de verbouwereerde Te Loeke: 2-2. FC Dordrecht was nauwelijks aangeslagen en kreeg een dot van een kans om een hernieuwde voorsprong te nemen. Janga kopte op de benen van Kortsmit. Spierings maaide kort daarna aan de andere kant over het doel.
Na dik een uur was het wel raak voor FC Dordrecht. Jeffry Fortes kopte de bal na een voorzet van Glenn Bijl tussen twee Spartanen binnen: 2-3. Het duel bleef leuk om naar te kijken en Denzel Dumfries had de 3-3 op zijn schoen, maar Te Loeke stond een treffer in de weg.

Afscheid

Even later kreeg de vertrekkende Huseyin Dogan speeltijd van trainer Alex Pastoor en ook Johan Voskamp mocht in het laatste kwartier nog minuten maken. De spits gaat komend seizoen spelen bij de amateurs van Westlandia.
In de levendige slotfase kregen beide ploegen kansen. Loris Brogno zag zijn schot katachtig gered worden door Te Loeke en collega-keeper Roy Kortsmit had een antwoord op een volley van Janga. Voskamp kreeg ook nog een kans, maar opnieuw stond Te Loeke een doelpunt in de weg. Kenneth Dougall raakte de paal in blessuretijd, waardoor Sparta de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed. FC Dordrecht eindigt als veertiende in de eerste divisie. Sparta speelt komend seizoen in de eredivisie.
Scoreverloop: 12' Rangelo Janga 0-1, 18' Alvin Daniels 0-2, 31' Stijn Spierings 1-2, 51' Ryan Sanusi 2-2, 65' Jeffry Fortes 2-3