nieuws

Verdachte steekpartij Rotterdam-Pendrecht zelf mishandeld

De plaats van de steekpartij naast het metrostation.
De plaats van de steekpartij naast het metrostation. © MediaTV
Een 36-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag tijdens een ruzie bij metrostation Slinge neergestoken. De dader is door omstanders aangehouden. Die raakte daarbij zelf ook gewond.
Het slachtoffer stond op de bus te wachten bij de Zuiderparkweg toen er onenigheid ontstond met een 39-jarige man uit Rotterdam. Die stak toe met een mes. De man raakte gewond aan zijn bovenarm en is naar het ziekenhuis gebracht.
Na de steekpartij vluchtte de dader naar de overkant van de Zuiderparkweg om daar in een RET-bus te stappen. Twee getuigen volgden hem en waarschuwden de buschauffeur dat de man een mes had.
Er ontstond een worsteling waarbij de dader tegen zijn hoofd werd geslagen met een tas met daarin een fles. Ook werd hij geschopt tegen zijn hoofd.
De buschauffeur heeft de man uiteindelijk overmeesterd. Toen agenten arriveerden om hem aan te houden, sloegen de 'behulpzame' omstanders op de vlucht. Op het politiebureau bleek dat de dader een flinke hoofdwond had en dat ook hij naar het ziekenhuis moest.
De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij. "En we sluiten we niet uit dat er een onderzoek komt naar het gedrag van de omstanders", aldus een politiewoordvoerder.
De 39-jarige Rotterdammer wordt verdacht van poging tot doodslag danwel zware mishandeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl