nieuws

Europacup 1 van Feyenoord terug in hartje Rotterdam

Op de foto met de Europacup 1 die Feyenoord in 1970 wist te winnen. Het kan nu in het Museum Rotterdam. Vanaf vandaag is het pronkstuk tijdelijk toegevoegd aan een tentoonstelling in het museum.
"Dit is geweldig. Ik was zelf nog niet geboren, maar kan nu toch met de cup op de foto", glundert een Feyenoordsupporter. De beker staat op een stellage over de opbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog. "Ik vind deze beker veel mooier dan de Champions Leaguebeker nu", vindt een andere supporter.
Veel bezoekers van de tentoonstelling lopen regelrecht op de beker af, om ermee te poseren. "Hier ben ik voor gekomen", vertelt een oudere bezoeker. "In 1970 stond de cup ook even in de stad en ben ik ook op de foto gegaan, maar die foto is wat vergeeld. Nu kan ik die foto vervangen!"

Cup in het hart

"De cup is terug in het hart van de stad!", zegt museumdirecteur Paul van der Laar. Gisteren haalde hij met onder meer Feyenoordicoon Gerard Meijer de beker op in De Kuip. De beker is nog tot en met 16 oktober te zien in het Museum Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl