nieuws

Excelsior Maassluis koploper topklasse na nieuwe zege

Nog maar twee overwinningen is topklasser Excelsior Maassluis verwijderd van het kampioenschap op het hoogste amateurniveau. Zaterdagmiddag werd er met 3-0 gewonnen van DVS '33 en dat bleek gezien de nederlaag van Katwijk tegen GVVV genoeg voor de koppositie.
In Ermelo waren Niels Redert, Kevin Dercks en Kevin Vink trefzeker voor de kersverse koploper. Hun doelpunten zorgen ervoor dat Excelsior Maassluis twee wedstrijden voor het einde van de competitie één punt voorsprong heeft op Katwijk en HHC Hardenberg. Kozakken Boys volgt op twee punten.
Barendrecht
Barendrecht speelt volgend seizoen in de tweede divisie. Door de 3-1 overwinning op Stedoco kunnen de mannen van trainer Adrie Poldervaart promotie niet meer mislopen. Barendrecht staat op de vijfde plaats in de topklasse na de zege op de streekgenoot. Bas Mourits, Max van Dijk en Donny Navajes Sanchez scoorden namens de thuisploeg. Mohammed Faouzi wist te eretreffer te maken. Stedoco staat twee punten boven de gevarenzone en moet nog volop aan de bak.
RVVH
RVVH leek even op weg naar een stuntje tegen Kozakken Boys, maar de hekkensluiter verloor uiteindelijk met 3-1. RVVH kwam al vroeg in het duel op voorsprong via Marwin Richard. Bij die treffer ging de doelman overigens niet vrijuit. Vlak voor rust stelde Kozakken Boys orde op zaken en schakelde het in de tweede helft een tandje bij. RVVH staat met nog twee wedstrijden te spelen drie punten achter FC Lisse.
Capelle
Middenmoter Capelle kent een grijs seizoen. Zaterdag werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Scheveningen en dat zorgt ervoor dat Capelle op de tiende plaats staat in de topklasse. Het gat met FC Lisse, op dit moment veroordeeld tot de nacompetitie, is overigens slechts zes punten.
Hoofdklasse
LRC speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De Leerdammers verloren zaterdag met 1-0 van Swift en kunnen concurrent SVL niet meer inhalen.
ASWH doet het goed in de hoofdklasse B. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht gaat aan de leiding in de derde periode en won zaterdag met 3-0 van hekkensluiter Deltasport. ASWH staat overigens ook op een keurige derde plaats in de competitie. Het gat met koploper Quick Boys is echter wel dertien punten.
Deltasport en Sportlust '46 blijven de grootste gegadigden voor degradatie. Deltasport verloor van ASWH en Sportlust '46 was niet opgewassen tegen Rijnvogels (4-1). Heinenoord deed hele goede zaken onderin door met 3-1 te winnen van XerxesDZB. De voorsprong op nummer dertien Sportlust '46 is vijf punten, waardoor directe degradatie waarschijnlijk ontlopen wordt.
Overige uitslagen: Noordwijk - Spijkenisse 5-0, Jodan Boys - Quick Boys 0-2, Ter Leede - Hoek 3-0 en Zwaluwen - Haaglandia 1-0.
Eerste klasse
Smitshoek speelt volgend seizoen weer in de hoofdklasse. De Barendrechters wonnen met 3-0 van Oude Maas en kunnen daardoor niet meer ingehaald worden door concurrent Brielle. Die ploeg speelde overigens met 1-1 gelijk tegen VVGZ. Onderin de eerste klasse C deed Pelikaan goede zaken door met 6-1 te winnen van Prinsenland. Heerjansdam, dat met 4-1 verloor van Oranje Wit, staat nu nog maar drie punten voor op Pelikaan. De Zwijndrechters kunnen directe degradatie dus nog ontlopen.
In 1B won FC 's-Gravenzande met 2-1 van Voorschoten '97, waardoor de ploeg gedeeld koploper blijft met Argon. 's-Gravenzande heeft staat ook nog eerste in de derde periode. Alexandria '66 verloor met 3-0 van Vitesse Delft. De Rotterdammers waren al gedegradeerd.
Sliedrecht blijft de eerste klasse C aanvoeren. Door de 4-1 zege op Woudenberg blijft de voorsprong op DFS één punt. DFS wist eveneens met 4-1 te winnen van Roda '46. Volgende week speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen DFS en kan het bij een zege kampioen worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl