Excelsior pakt zeer belangrijk punt tegen PEC

Excelsior heeft een belangrijk punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Fons Groenendijk speelde met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en staat door dat resultaat op de veilige vijftiende plaats. Komend weekend kan Excelsior bij SC Cambuur op eigen kracht het eredivisieschap met een jaar verlengen.
De Zwollenaren startten sterker aan het duel op Woudestein. Sheraldo Becker kopte maar net over het doel van keeper Tom Muyters. Aan de andere kant deed Daan Bovenberg hetzelfde. Na een kwartier spelen kwam PEC Zwolle op voorsprong. Lars Veldwijk kon wel heel makkelijk uit de draai binnenschieten: 0-1.
Een snelle gelijkmaker was gewenst en viel ook bijna. Adil Auassar had pech, want zijn inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Rick Kruys probeerde het van afstand, maar hij zag de bal naast het doel van doelman Mickey van der Hart gaan.
In de slotfase van de eerste helft was PEC Zwolle weer de bovenliggende partij. Sander Fischer raakte zelfs de lat boven zijn eigen doelman, een tweede tegentreffer bleef Excelsior bespaard.
Na rust was de eerste grote kans ook voor de gasten. Muyters voorkwam een tweede goal van voormalig Excelsior-speler Veldwijk. Auassar was na een levendige fase dicht bij de 1-1, maar zijn vrije trap ging net naast het doel van de Zwollenaren. Even daarvoor was de doorgebroken Brandley Kuwas onderuit gehaald, maar scheidsrechter Nijhuis gaf Bart van Hintum geel.

Goal Van Weert

In de 59-ste minuut was het alsnog raak. Tom van Weert gaf het laatste zetje na een inzet van Auassar: 1-1. De vreugde was van korte duur, want een paar minuten later was het alweer 1-2. Queensy Menig knalde het leer snoeihard binnen.
Excelsior moest opnieuw beginnen om Willem II - dat al met 1-0 achter stond tegen Feyenoord – op de ranglijst te passeren. De thuisploeg had een goal nodig, maar Bovenberg kopte recht in de handen van Van der Hart. Kort daarna was de rechtsback met het hoofd wel trefzeker uit een vrije trap van Auassar: 2-2.
In de slotfase drukte Excelsior door, hoopt het nog drie punten over te houden aan het duel, maar na 95 minuten floot scheidsrechter Nijhuis af. Excelsior staat op de veilige vijftiende positie, met een punt meer dan Willem II, dat verloor van Feyenoord.
Scoreverloop: 16' Lars Veldwijk 0-1, 59' Tom van Weert 1-1, 65' Queensy Menig 1-2, 80' Daan Bovenberg 2-2
Opstelling Excelsior: Muyters, Bovenberg, Fischer, Drost, Karami, Kruys (75. Hemmen), Auassar, Stans (65. Vermeulen), Bruins, Kuwas (70. Elbers), Van Weert.