nieuws

Umar: 'Ik voel mij haast veiliger in Turkije dan in Nederland'

Vanuit meerdere kanten in Nederland krijgt Ebru Umar het te horen: duik bij terugkomst in Nederland een tijdje onder. Niet alleen vrienden zeggen het, maar ook TMG, de uitgever van onder meer Metro waar Umar voor schrijft.
Een woordvoerder van TMG laat weten dat er inderdaad gesprekken zijn of de beveiliging van Umar, maar kan verder geen inhoudelijke details geven.

Inbraak

De Turks-Nederlandse columniste werd twee weken geleden opgepakt in Turkije. Ze zit niet meer vast, maar moet wel voor onbepaalde tijd in het land blijven.
In de tussentijd werd haar woning in Amsterdam overhoop gehaald door inbrekers.

Risicoanalyse

Vorige week voerde Umar een gesprek met een politievertegenwoordiger uit Nederland. De Nederlandse overheid bekijkt of ze bij terugkomst beveiliging nodig heeft. Daarom wordt een risicoanalyse gemaakt.
De ambassade zorgt ervoor dat ze sinds een week permanent vergezeld is van een medewerker. Umar: ''Ik voel me nu haast veiliger in Turkije, dan in Nederland.''

Ruud de Boer sprak Ebru Umar dinsdagmiddag tussen 17.00 uur en 18.00 uur op 93.4 FM Radio Rijnmond. Maandag was ze ook in het programma te gast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl