nieuws

Aquabus neemt veer Nieuw-Lekkerland over

Het veerpontje tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland
Het veerpontje tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland
Het bedrijf Aquabus neemt per direct het veer tussen Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk over. Pontbaas Bertus Verwaal wilde al op 1 januari met pensioen gaan, maar kon niet zo snel een koper voor zijn veerdienst vinden.
Op verzoek van passagiers en de gemeentes Molenwaard en Krimpenerwaard hield hij het fiets- en voetveer in de vaart. Het wordt gebruikt door omwonenden en toeristen, maar met name door scholieren. Zo'n 400 kinderen varen dagelijks heen en weer.
Verwaal liet eind vorig jaar weten, dat hij het welletjes vond. Hij was toen 71 jaar. Met de verkoop van het schip en de aanlegsteigers moest hij z'n pensioen financieren. Het pontje stond ruim drie jaar te koop. Verwaal onderhield de veerdienst 38 jaar.
De gemeentes en de provincie Zuid-Holland gaan met Aquabus bekijken of de veerdienst in de toekomst kan worden ingepast in een snelle waterbusverbinding tussen Ridderkerk, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.
De veerbaas reageert zelf verbaasd op het nieuws: "Ik weet van niks. Zeggen de gemeentes dat het veer is overgenomen? Nou, het geld had op 1 april al op mijn rekening moeten staan en ik heb nog niks gezien. Die gemeentes en jullie van de media weten helemaal niks, jullie verspreiden alleen maar leugens."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl