nieuws

Herkansing voor verregende vrijmarkt Brielle

Brielle krijgt binnenkort een herkansing met de Vrijmarkt. Dat heeft burgemeester Rensen toegezegd. De vorige editie, op Koningsdag, was nat en ijskoud.
Het initiatief voor een tweede vrijmarkt komt van de 10-jarige Dena. Door de regen kon ze haar spulletjes niet verkopen.
Zij kwam met het idee om op moederdag een vrijmarkt te houden. Dat vond Rensen te kortdag, nu vindt de 'inhaalvrijmarkt' plaats op Tweede Pinksterdag.
Dena heeft de afgelopen week handtekeningen opgehaald voor de extra vrijmarkt. Die zijn deze ochtend aangeboden aan burgemeester Rensen.
Volgens burgemeester Rensen betekent de komst van een tweede vrijmarkt niet dat de mensen uit Brielle bij andere evenementen die in het water lopen, ook een herkansing kunnen verwachten.
'Het zal niet altijd op kunnen gaan. Maar ik vond het zo jammer dat met Koningsdag zo verschrikkelijk slecht weer was', aldus burgemeester Rensen. 'Ik vind het wel een heel leuk idee van Dena om het nog een keer opnieuw te doen. Een vrijmarkt is ontzettend gezellig, voor de kinderen is het hartstikke leuk. En als je dan ook nog eens zo'n ondernemend kind hebt als Dena dan kun je als gemeente alleen maar 'ja' zeggen tegen dit voorstel.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl