nieuws

Celstraffen voor knoeien met babymelkpoeder

De rechtbank in Rotterdam
De rechtbank in Rotterdam
Twee Rotterdammers zijn woensdag door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen en taakstraffen na geknoei met melkpoeder. Twee andere verdachten in de zaak werden vrijgesproken.
De twee veroordeelden (beiden twintigers) werden veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten ze 172 respectievelijk 170 uur taakstraf uitvoeren.
Justitie had tegen het tweetal 24 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist.
De rechtbank achtte bewezen dat de Rotterdammers melkpoeder verkochten en verzwegen dat het gebruik van dat poeder schadelijk kon zijn.

Bewust

De mannen plakten bewust etiketten van een speciale voeding voor baby's met koemelkallergie op blikken die een ander soort voeding, mét melkeiwitten bevatten. Vervolgens verkochten ze de blikken aan handelaren. Zij exporteren naar China en verkopen de babymelkpoeder op Marktplaats.
Justitie neemt het de vier zeer kwalijk dat ze de gezondheid van baby's in gevaar hebben gebracht. Een kind met een koemelkallergie kan een ernstige allergische reactie krijgen door het drinken van gewoon babymelkpoeder.
Daarnaast vindt het Openbaar Ministerie (OM) dat de goede naam van de fabrikant, Nutricia, is geschaad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl