nieuws

Regio Rijnmond staat stil bij oorlogsleed

Op meerdere plekken in de regio werden woensdagavond de oorlogsdoden herdacht. Zo werd in Dordrecht twee minuten stilte gehouden op het Sumatraplein. Daar hadden zo'n 500 mensen zich verzameld.
Burgemeester Arno Brok prees de vele jongeren die aanwezig waren. Na zijn toespraak werden er op het plein kransen gelegd door Dordtse organisaties en burgers.

Voorafgaande aan de herdenking werd een stille tocht gelopen, van het Oranjepark naar het Sumatraplein.
Boete Maassluis
Niet overal in de regio werd de twee minuten stilte gerespecteerd. In Maassluis schreef de politie een boete uit aan een automobilist die toeterend het eerbetoon verstoorde.

Rotterdam

In Rotterdam was er een bijeenkomst in de Laurenskerk, gevolgd door een stille tocht naar het Stadhuisplein waar de twee minuten stilte werden gehouden.


Burgemeester Aboutaleb hield woensdagavond
bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De speech was live volgen via tv-schermen op het Stadhuisplein.
Eerder op de dag was de burgemeester bij de herdenking op het Leuvehoofd in Rotterdam.
Bij het Nationaal Koopvaardijmonument De Boeg werd een minuut stilte gehouden voor de omgekomen zeelieden in de Tweede Wereldoorlog.

Tweets uit de regio:





Alle oorlogsslachtoffers sinds WOII

Oorspronkelijk werd tijdens de Nationale Dodenherdenking alleen stilgestaan bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig worden alle oorlogsdoden herdacht sinds het uitbreken van WOII.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl