nieuws

Dit is er te doen vandaag op Bevrijdingsdag

Bevrijdingsfestival in Het Park 2014
Bevrijdingsfestival in Het Park 2014
Volop zon, bijna 20 graden, weinig wind en dan is het ook nog eens voor heel veel mensen een vrije dag. Kortom: de ideale omstandigheden om er lekker op uit te gaan op Bevrijdingsdag. In onze regio hoef je je in elk geval niet te vervelen.
Om te beginnen is de Dordtse artiest Nielson een van de ambassadeurs van de vrijheid. Niels Litterooij gaat vandaag per helikopter naar alle grote festivals in het land.
Een van deze Bevrijdingsfestivals wordt gehouden in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Van 12.30 uur tot 23.00 uur komen, behalve Nielson, onder meer ambassadeurs van de vrijheid Sunnery James & Ryan Marciano, Kraantje Pappie en DeWolff langs.
Het volledige programma staat op de website van het festival.Na het festival is er een gratis afterparty in Rotown.

Podium Gorcum is vanaf 14.00 uur het toneel van Bevrijdingspop Gorinchem. Het is voor het eerst dat dit festival plaatsvindt. Meerdere bands treden op. Ook worden er sportactiviteiten georganiseerd.
Brielle
Ook in Brielle is een Bevrijdingsfestival. Er zijn verschillende kampementen opgezet en er is een parade van legervoertuigen. Ook worden er verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verteld.
Verder wordt in Brielle rond 14.00 uur een bevrijdingsvuur ontstoken. Het vuur is afgelopen nacht vanuit Wageningen naar Brielle gebracht door ambtenaren van de gemeente. Burgemeester Gregor Rensen ontsteekt het vuur met een Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl