nieuws

Recorddrukte bij Bevrijdingsfestival Rotterdam

Topdrukte donderdag bij het Bevrijdingsfestival in Rotterdam. Er kwamen zoveel bezoekers op af dat rond 16.00 uur de ingangen werden gesloten. Later op dag was het weer mogelijk binnen te raken, maar alleen via de oostingang. Er kwamen volgens de organisatie zo'n 40.000 bezoekers naar het festival. Dat is een record.
Vanaf de opening van het gratis festival in Het Park bij de Euromast stonden er lange rijen. Er was strenge controle op zelf meegenomen voedsel en drank.


De drukte ten opzichte van vorig jaar had meerdere oorzaken. De meeste mensen waren vrij op 5 mei vanwege Hemelvaart. Dat was in 2015 niet het geval. Ook het zonnige weer staat in schril contrast met het regenachtige weer tijdens de vorige editie.
De drukte heeft de organisatie wel aan het denken gezet. Mogelijk wordt het festivalterrein volgend jaar groter, zodat er meer mensen op het terrein kunnen.

Programma

De eerste muzikale acts waren Friends of the Family en Southbound. Op de website van het festival is een volledig programma te vinden.
Afgezien van muziek is er ook volop aandacht voor het oorlogsverleden. Zo zijn er foto-exposities en kan er gepraat worden met oorlogsveteranen. De oud-militairen vertellen de jongere generatie over hun ervaringen tijdens de oorlog.

Naar verwachting hebben festivalgangers de hele dag mooi weer. De temperatuur kan zelfs oplopen tot 20 graden. Voor een volledig weersverwachting kunt u op onze
terecht.

Kraanwater

Het is mogelijk om gratis water te krijgen op het festivalterrein. Waterbedrijf Evides meldt op Twitter dat er kraaninstallaties zijn geplaatst.

Het feest gaat nog door tot laat in de avond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl