nieuws

Rotterdams Kamerlid Kuzu bedreigd

Kamerlid Tunahan Kuzu
Kamerlid Tunahan Kuzu
Het Rotterdamse Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu heeft aangifte gedaan van bedreiging via social media. Hij gaat kamervragen stellen en eist dat hij beveiliging krijgt.
Directe aanleiding voor de bedreigingen zouden uitspraken van de Rotterdammer zijn over dodenherdenking in Nederland. Hij zei dat bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland gestigmatiseerd worden en dat daar op 4 mei ook bij stilgestaan moet worden. Die uitspraken kwamen hem op internet op veel kritiek te staan, ook met bedreigingen.
Volgens Kuzu heeft hij de afgelopen periode meerdere keren voor dit soort bedreigingen gewaarschuwd. "De hetze van een groot deel van de mainstream media en collega-politici creëren een sfeer waarin men niet meer zichzelf mag zijn", schrijft Kuzu. "Zodra je het geluid laat horen van de mensen die zich onvoldoende vertegenwoordigd voelen, word je aangevallen door de gevestigde orde."
Partijvoorzitter Öztürk van DENK zegt dat destijds de Rotterdamse politicus Pim Fortuyn ook onterecht werd weggezet als gevaarlijk. "Wij laten ons niet weerhouden om van Nederland een plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen."
Öztürk bevestigt aan RTV Rijnmond dat Kuzu aangifte heeft gedaan bij de politie van bedreiging.
Öztürk en Kuzu verlieten in 2014 de Partij van de Arbeid, vanwege kritiek op het integratiebeleid van de partij. Sindsdien zitten ze als de Groep Kuzu/Öztürk in de Tweede Kamer.
In februari 2015 maakten ze de oprichting bekend van hun nieuwe politieke partij DENK. Het kantoor van de partij staat in Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl