nieuws

Molenwaard houdt Participerenfestival

Peren
Peren
Een kerktoren beklimmen en een wethouder op pad met paard en wagen. Zomaar twee onderdelen uit het Participerenfestival, dat Molenwaard houdt op 18, 19 en 21 mei. Het is een nieuwe manier om te proberen inwoners meer bij het gemeentebestuur te betrekken.
Vijfhonderd willekeurig geselecteerde inwoners van de dorpen, die samen de gemeente Molenwaard vormen, zijn persoonlijk uitgenodigd. Maar ook alle andere inwoners en bedrijven worden door de gemeente gevraagd om mee te doen.
Het festival is een creatieve manier om een wat saai klinkend onderwerp als participatie breed onder de aandacht te krijgen. Maandag 9 mei maakt Molenwaard alle ins en outs bekend, maar het programma staat al op de webpagina van de gemeente.
Wethouder Boender gaat met paard Kobus (en wagen) woensdag 18 mei naar Nieuwpoort en Langerak voor een praatje met inwoners. In Bleskensgraaf, Nieuw-Lekkerland en Ottoland wordt gesproken over participatie en nieuwe vormen daarvan, zoals een digitaal dorpsplein.
In café de Boerenklaas, in Brandwijk, wordt een netwerkborrel gehouden en in het Oude Raadhuis van Goudriaan een participerencafé. De dag wordt afgesloten met de Grote Risico- en Aansprakelijkheidsquiz. De locatie wordt later bekend gemaakt.
Donderdag 19 mei kan er onder meer gewandeld worden en zaterdag 21 mei wordt de kerktoren van Streefkerk beklommen. Het complete programma van het Participerenfestival staat op de website www.gemeentemolenwaard.nl
Alle activiteiten zijn er op gericht om meningen van mensen te horen over wat er in hun omgeving speelt en de inwoners duidelijk te maken hoe zij daarop invloed kunnen uitoefenen binnen de gemeente Molenwaard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl