nieuws

Honderden voertuigen overtreden regels milieuzone

Bord milieuzone
Bord milieuzone
De regels voor toelating tot de milieuzone in Rotterdam worden dagelijks overtreden door honderden bestuurders van motorvoertuigen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam gaat het sinds 1 mei om 300 tot 400 voertuigen per dag.
Het is nog niet zeker dat alle overtredingen tot een bekeuring leiden. Bestuurders die dagelijks in de fout gaan, krijgen niet voor elke overtreding een bon. In de beginfase heeft de gemeente beloofd coulant om te gaan met recidivisten.
De gemeente Rotterdam verwacht ook dat het aantal overtredingen volgende week hoger zal zijn, omdat het nu nog een vakantieweek is.
Alle overtredingen worden getoetst door de gemeente Rotterdam, voordat de bekeuringen van 90 euro naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau worden doorgestuurd.
In de milieuzone van Rotterdam mogen alleen voertuigen rijden die aan bepaalde uitstooteisen voldoen, schrijft de gemeente op haar website. Rotterdam heeft die regel ingevoerd met als doel een betere luchtkwaliteit in de stad te creëren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl