nieuws

Goksyndicaat opgerold in Rotterdam

Gokzuil
Gokzuil
Een groot onderzoek naar illegaal gokken, onder meer op Rotterdam-Zuid, heeft dit jaar al tot 26 arrestaties geleid. De meeste verdachten zijn ondernemers uit de regio Rijnmond die zogeheten gokzuilen in hun zaak hadden neergezet. Dat is verboden.
Een gokzuil is een computer die gebruikt wordt om op internet te gokken op bijvoorbeeld de uitkomst van voetbalwedstrijden. Vanwege het complete gebrek aan controle is het illegaal. Justitie vermoedt dat met de gokpraktijken crimineel geld wordt witgewassen.

Miljoen euro winst in zes weken

De winst van het netwerk dat in Rotterdam is opgerold, bedroeg volgens justitie alleen al een miljoen euro in de zes weken die het onderzoeksteam tot nog toe heeft uitgezocht. Gokzuilen van de verdachten stonden in Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen, Ridderkerk, Den Haag en Zwolle.
Vijf mensen zijn inmiddels aangemerkt als hoofdverdachten. Een van hen, een 44-jarige man, zit nog vast. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit. Twee andere mannen en een vrouw zijn op vrije voeten. Een vijfde verdachte is voortvluchtig. Tegen hem is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Samenwerking

In het onderzoek werkten politie en jusitie samen met de belastingdienst en de gemeente Rotterdam. Die heeft twee van de horecagelegenheden waar gokzuilen stonden begin dit jaar gesloten. Twee van de verdachten moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Hun zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.
Het Openbaar Ministerie heeft vier dure auto's in beslag genomen, omdat de verdachten die mogelijk met criminele winst hebben betaald.
In onderstaande video legt justitie uit wat een gokzuil is

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl