nieuws

Kunstenares Jane Leeuwenburgh (80) krijgt expositie cadeau

Op je tachtigste een tentoonstelling met je beeldhouwwerk. Waarom niet? In Museum Hoeksche Waard in Heinenoord is een overzichtsexpositie te zien van kunstenares Jane Leeuwenburgh uit Oud-Beijerland.
De in Heinenoord geboren Leeuwenbergh groeide op ten tijde van de economische crisis, oorlog en wederopbouw waarin weinig aandacht was voor beeldende kunst. Toch groeide ze niet op met poppen, maar met hamers en nijptangen.
Leeuwenbergh: "Ik wilde altijd al iets met mijn handen doen en mijn ouders hadden daar geen enkele moeite mee. Ze hebben mij altijd gestimuleerd in mijn keuzes."
De Oud-Beijerlandse gaf jarenlang les in tekenen en handvaardigheid. Dat deed ze onder meer aan het R.S.G. (nu het Hoeksch Lyceum). Rond haar veertigste schreef ze zich in voor de avondopleiding bij de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.
Het Museum Hoekse Waard toont tot en met 30 september ongeveer veertig werken, persoonlijke documenten, foto's en video's van de kunstenares. Dat alles ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl