nieuws

Wethouder Gorcum weg vanwege 'privé-omstandigheden'

Gemeentehuis Gorinchem
Gemeentehuis Gorinchem
De gemeente Gorinchem moet op zoek naar een vervanger voor wethouder Eeuwit Klink. De CDA'er liet dinsdag weten wegens privé-omstandigheden op te stappen.
De politicus trad minder dan een jaar geleden aan als wethouder van onder meer Economie en Cultuur. Daarvoor was hij fractievoorzitter van zijn partij. Ook werkte hij bij de politie.
Klink volgde vorig jaar wethouder Arnie Faro op. De D66'er moest het veld ruimen nadat zijn fractie uiteen was gevallen. Dat gebeurde door een interne rel over het lekken van informatie.

Onrustig
Het was al langer onrustig in de gemeente. Burgemeester Anton Barske legde vorig jaar zijn functie neer vanwege de slechte verhoudingen tussen de raad en het college.
Het vertrek van Klink heeft volgens een gemeentewoordvoerder niets te maken met de eerdere politieke onrust. Er zou daadwerkelijk sprake zijn van privé-omstandigheden.
Slaande deuren
Klink lijkt dan ook niet met slaande deuren te vertrekken. ''Ik ben met veel enthousiasme en plezier wethouder geweest van deze mooie gemeente'', laat hij schriftelijk weten.
De taken van de christendemocraat worden voorlopig overgenomen door zijn collega's binnen het gemeentebestuur. Het CDA gaat in overleg met de coalitie over het vertrek van Klink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl