nieuws

Arjan Erkel maakt tv-serie 'Vreemde tralies'

De Rotterdammer Arjan Erkel bezocht voor een documentaireserie van de EO Nederlandse gevangenen in het buitenland. Voor 'Vreemde Tralies' ging hij als presentator en interviewer naar gevangenissen in Albanië, Japan, Peru, Colombia en Noorwegen.
Erkel werd in 2002 als medewerker van Artsen Zonder Grenzen ontvoerd in Dagestan en bijna twee jaar vastgehouden door Tsjetsjeense Rebellen. "Je kunt het niet helemaal vergelijken natuurlijk, maar ik weet hoe het is om opgesloten te zitten, om je eenzaam te voelen, je familie te missen."

Staande houden

De Nederlanders die Erkel bezoekt, zitten straffen uit variërend van een paar jaar tot tientallen jaren. "We willen van ze weten hoe ze zich staande houden en hoe ze hun draai weer weten te vinden in de gevangenis.''
''Daarnaast proberen we per aflevering ook een beeld van het land of van een stad te geven, door met vrijwilligers van de reclassering op pad te gaan bijvoorbeeld."

Prison Day

Eerder organiseerde Erkel "Prison Day" in de oude, Rotterdamse gevangenis De Noordsingel. Daar konden mensen zich vrijwillig een dag op laten sluiten voor een
'leerzame ervaring'.
Het programma "Vreemde Tralies" wordt vanaf 28 juni wekelijks uitgezonden op NPO2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl