nieuws

Rotterdammer Kable wil met Feyenoord-rap doorbreken

Voor de Rotterdamse rapper en Feyenoord-supporter Roy Kable kwam twee maanden geleden een droom uit. De spelersbus van Feyenoord bracht hem naar huis nadat zijn trein was uitgevallen. Nu is er een Feyenoord-rap met bijbehorende clip. "Ik weet dat ik mee kan met de top."
De 34-jarige Kable strandde in maart op het station in Breda. Zijn trein naar Rotterdam vertrok niet meer, waarna de NS nota bene de Feyenoord-bus als vervangend vervoer inzette.
Het is geen toeval dat hij daarna zijn Feyenoord-rap lanceerde. "Ik wachtte op het juiste moment en zie die bus als een teken dat het moest gebeuren", zegt de rapper.
"Ik heb het aan veel mensen die kritisch durven zijn laten horen, en zij vinden het een goed liedje. Het refrein zou uit volle borst door Het Legioen kunnen worden gezongen, als een soort spreekkoor. Daar heb ik over nagedacht."
De geboren Dordtenaar heeft het maken van de videoclip serieus aangepakt.
"Ik ben niet zomaar een rappertje die wat probeert", vervolgt Kable, die veel tijd en geld investeert om zijn bekendheid te vergroten. "Alles komt uit mijn eigen zak. Ik ben niet rijk, maar ik heb de discipline om bijvoorbeeld een paar Nike's te laten staan en dat geld in mijn muziek te steken."
"Soms investeer ik en moet ik twee weken lang broodjes frikandel eten. Dat is geen grap. Ik blijf doen wat ik moet doen. Als het voor mij is weggelegd, dan komt het vanzelf wel", vertelt hij.
Moeilijke jeugd
Roy Kable kende een moeilijke jeugd. Hij groeide op in Rotterdam-Delfshaven en kwam in een kindertehuis terecht nadat zijn vader zijn moeder om het leven bracht. Het inspireert hem om albums te maken.
Dit jaar komt zijn album 'Straatengel' uit, en in 2017 moet het album 'Boos' zijn hoogtepunt worden.
"Er is in Nederland nog geen rapper zoals ik. Ik weet dat veel gasten dat zeggen, maar ik heb heftige dingen meegemaakt. Rappen heeft met realiteit te maken en ik denk niet dat er rappers in Nederland zijn die dat op een goede manier hebben laten zien."
André Hazes
Het ligt niet voor de hand, maar het grote voorbeeld van Kabel is volkszanger André Hazes. "Hij was geen rapper, maar zo zag hij er wel uit", zegt hij gekscherend.
"Mijn droom is om de hiphop-versie van André Hazes te worden. Hij was een emotioneel persoon die altijd zichzelf is geweest en muziek maakte over wat hij meemaakte. Zo zit ik ook in elkaar. Mijn muziek komt uit mijn hart."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl