nieuws

Capellenaar staat lever af aan doodzieke dochtertje

Het is de schrik van iedere ouder. Te horen krijgen dat je pasgeboren baby een levensbedreigende ziekte heeft. Het overkwam een stel uit Capelle aan den IJssel. Vader Maurice bedacht zich geen moment toen hij hoorde dat hij het leven van zijn dochtertje Liv zou kunnen redden door het afstaan van een deel van zijn lever.
Liv werd geboren met de levensbedreigende aandoening galgangatresie. Ze vergiftigde zichzelf en zou kunnen komen te overlijden.
Het meisje bleek te matchen met de levers van haar ouders. En daardoor kon vader Maurice een deel van zijn lever afstaan om zijn dochter te redden.
''Ik heb ongeveer 20 procent van mijn lever aan haar kunnen doneren. Doordat ze zo klein is, groeit dat volledig met haar mee en kan ze daar bij wijze van spreken honderd jaar mee worden'', aldus Maurice.
De operatie is succesvol verlopen. Liv zal wel levenslang medicatie moeten krijgen om afstoting van de donorlever tegen te gaan.
De hectische maanden van het Capelse gezin zijn vastgelegd door een camerateam van het programma OverWinnaars. De documentaire was dinsdag 24 mei te zien op Net5.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl