nieuws

De Hongertocht van Leentje Huisman

De Hongertocht van Leentje Huisman In de documentaire "De hongertocht van Leentje Huisman" neemt Omroep West presentator en Rotterdammer Leen Huisman de kijker mee naar de meest indrukwekkende herinnering uit zijn jeugd.
Voor het westen van Nederland was de winter van 1944-1945 een afschuwelijke beproeving. De Duitsers blokkeerden alle voedseltransporten naar West-Nederland. De bevrijding was in zicht maar door de blokkade stierven meer dan 20.000 Nederlanders de hongerdood. Veel mensen gingen op zoek naar voedsel en waagden zich lopend of fietsend naar het noorden van ons land. In 1944, vlak voor de hongerwinter, gaat de dertienjarige Leentje op zoek naar eten.

Hij vertrekt vanuit Rotterdam met vier boterhammen op zak naar Nuis, een dorpje in de provincie Groningen. Leen legt in vijf dagen meer dan 250 kilometer af in zijn eentje. Na veel ontberingen, angst en honger komt hij aan. In de documentaire fietst Leen samen met presentator Johan Overdevest naar Nuis terug. Tijdens de reconstructie van deze tocht vertelt hij over zijn herinneringen.
De Hongertocht van Leentje Huizer is gemaakt door Omroep West en wordt in twee delen uitgezonden. Vrijdag 13 mei deel 1 vanaf 17.15 uur (ieder uur herhaald) Vrijdag 20 mei deel 2 vanaf 17.15 uur (ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl