nieuws

Controle in Feijenoord: tientallen auto's in beslag genomen

Een agent spreekt een automobilist aan. (Bron
Een agent spreekt een automobilist aan. (Bron © politie
Tientallen wapens en auto's zijn in Rotterdam-Feijenoord in beslag genomen door de politie en de Belastingdienst. Dat gebeurde tijdens gezamenlijke controles in het stadsdeel.
De diensten hielden dinsdag tussen 13.30 en 23.00 uur een grote verkeerscontrole. Ook werden mensen preventief gefouilleerd. ''In totaal werden twintig messen, een wapenstok en een boksbeugel in beslag genomen'', liet de politie weten.
Twaalf mensen moesten openstaande boetes betalen. Totale waarde: circa 3500 euro. Ook medewerkers van de Belastingdienst konden regelmatig in actie komen. Ze namen 26 auto's in beslag en inden ruim 15.000 euro aan achterstallige betalingen.
De aanwezige agenten slingerden ook een aantal automobilisten op de bon, bijvoorbeeld omdat ze rondreden zonder rijbewijs, geldige verzekering of hun gordels niet omhadden. Ook bleek een aantal mensen rond te rijden met softdrugs of vuurwerk.
Arrestaties
Niet iedereen werkte mee aan de controle. ''Uit één auto die staande werd gehouden, vluchtten direct twee inzittenden'', meldde de politie. ''De twee mannen die bleven zitten werden aangehouden.''
Al snel bleek waarom de mannen het hazenpad kozen. Agenten ontdekten in de auto vier boodschappentassen vol navigatieapparatuur en airbags. De verdachten zijn overgedragen aan de recherche.
De controles waren onder meer bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren en openstaande schulden en boetes te innen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl