nieuws

Bovenberg: 'Perspectief in het voetbal niet interessant'

Daan Bovenberg maakte woensdag bekend te stoppen met betaald voetbal. Hij gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Opmerkelijk, want de verdediger is nog maar 27 jaar: De verdediger rondde onlangs zijn masteropleiding Strategisch management aan de Erasmus Universiteit af. "De perspectieven die ik heb in het voetbal vind ik niet meer interessant genoeg."
"De mensen die me wat vaker spreken zullen niet verrast zijn," zegt Bovenberg. "Ik ben iemand die heel erg kijkt naar persoonlijke ontwikkeling, dat vind ik heel belangrijk. Ik heb op dit moment in mijn carrière het idee dat ik stil kom te staan en dat het leerzame er op dit moment vanaf is. Koppel dat aan mijn ambities die ik heb buiten het voetbal en dan moet je beslissingen durven nemen. En die beslissing wist ik al veel langer. Ik heb hier goed over nagedacht, gedurende het seizoen wordt zoiets duidelijk."
Twee jaar geleden, na een vervelende periode bij NEC, heeft Bovenberg al eens gedacht aan stoppen: "Het gaat je tegenstaan om elke dag op het veld te staan en te trainen. Al heb ik ongelooflijk veel geleerd van m'n tijd bij NEC. Het valt niet mee om door iedereen bekritiseerd geworden, maar ik ben er als mens enorm door gegroeid." Bovenberg is ook klaar met de bekrompen voetbalwereld, waarin gesprekken over vrouwen, auto's en geld de boventoon voeren. "Tot op een bepaalde hoogte is de voetbalwereld hartstikke leuk. Ik vind kleedkamerhumor prachtig, maar ik ben op zoek naar meer dan dat. Ik denk dat daar nu een mooi moment voor is."
"Ik ben financieel niet volledig onafhankelijk, het is niet zo dat het niet op kan. Maar ik ben wel mentaal volledig onafhankelijk van geld. Geld is voor mij op geen enkele manier een drijfveer. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik dusdanige kwaliteiten heb dat ik ook buiten het voetbal heel ver ga komen", aldus Bovenberg. "Ik ben ook een apart geval in deze wereld. Ik heb altijd gezegd: 'Voetbal is leuk, zolang ik er voldoening uit kan halen en als dat niet meer zo is, dan is het ook mooi geweest.' Ik ben nog niet veel jongens tegen gekomen die er ook zo in staan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl