nieuws

Doorgebroken jeugd cruciaal in titeldroom ZPB

De titeldroom van de waterpolomannen van ZPB H&L Productions is nog steeds springlevend. Om kampioen te worden moet in de finale alleen nog regerend landskampioen UZSC worden verslagen. De laatste keer dat de ploeg uit Barendrecht kampioen van Nederland werd was in 1999.
Een belangrijk onderdeel van het huidige succes is de doorstroming van spelers uit de eigen jeugdopleiding. Guus van Yperen, Sam van den Burg en Maurice Dentro zwommen al op jonge leeftijd in het eerste team en plukken nu de vruchten van het vroeg tegen veel weerstand spelen. "Ik begon als jongetje van vijftien in de eredivisie en woog toen vijftig kilo. Ik werd gemakkelijk aan de kant gezet. Ik merk nu dat ik veel meer duels win en een stuk sterker ben in het water", zegt Dentro.
De finale bestaat uit een best-of-five serie. De eerste wedstrijd staat zondag op het programma. Omdat UZSC in de reguliere competitie hoger eindigde hebben zij recht op één thuiswedstrijd meer. De ploeg uit Utrecht lijkt dan ook de favoriet. "Als wij de eerste wedstrijd weten te winnen, zij hebben dan een schorsing van een belangrijke speler, dan denk ik dat wij gewoon landskampioen worden", aldus coach John van den Burg.

Champions League

Omdat ZPB in ieder geval bij de eerste twee eindigt heeft de club recht op een plaats in de Champions League. De technische commissie zal alles in het werk stellen om het benodigde geld bij elkaar te krijgen om die Europese droom waar te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl