nieuws

Bewoner Gordelweg: 'Er is een grote fout gemaakt om hem vrij te laten'

Buren aan de Gordelweg in Rotterdam snappen er niets van dat de Roemeense man, die mogelijk zijn vrouw heeft gedood, vrijgelaten was. De man heeft een paar maanden in de Bavo-kliniek gezeten voor zijn psychische problemen, nadat hij eerder had gedreigd om zijn huis op te blazen. Na de behandeling mocht hij weer naar huis.
Buurtbewoners waren
dat er iets zou gaan gebeuren. ''Er is zo'n grote fout gemaakt door de dienstdoende arts die hem toen heeft opgenomen om hem zo vroeg weer de maatschappij in te laten gaan'', zegt een buurtbewoner.
Een buurvrouw vult aan: ''Toen ik hem twee weken geleden zag toen dacht ik van, ik ben niet blij dat hij hier weer is. Wat gaat er nu gebeuren?''

Politieonderzoek

Donderdag werd de buurt opgeschrikt door een zelfdoding op het spoor en lichaamsdelen gevonden in een opgerold tapijt. Het lijkt erop dat de Roemeen zichzelf voor de trein heeft geworpen, nadat hij zijn vrouw in stukken had gehakt.
In de woning van de twee zijn volgens de politie aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. De hele dag van een groot deel van de straat afgesloten voor technisch onderzoek.
De Bavo-kliniek was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl