nieuws

Nieuwe Botlekbrug deels dicht voor reparatie

De nieuwe Botlekbrug
De nieuwe Botlekbrug
Werkzaamheden aan de Nieuwe Botlekbrug zorgen de komende dagen voor verkeershinder. De binnenvaart kan tot maandagochtend nauwelijks gebruik maken van de brug en voor auto's is de weg deels dicht. Rijkswaterstaat zoekt naar de oorzaak van de meest recente storing storing aan de brug.
De Nieuwe Botlekbrug ging afgelopen weekend voor de 61ste keer in storing. Er bleek iets mis te zijn met een van de acht omloopwielen bovenop de middenpijler van de brug. Het omloopwiel hangt op vijftig meter hoogte. Rijkswaterstaat moet het wiel eerst bekijken om te zien wat er precies aan de hand is.
Om bij het wiel te komen is de Nieuwe Botlekbrug tussen vrijdagochtend 10.00 uur en maandagochtend 05.00 uur grotendeels dicht voor het autoverkeer. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan richting Rotterdam helemaal gestremd. Ook de rijbaan richting de Maasvlakte is gesloten, behalve op zaterdag van 06.00 uur tot 12.00 uur.
Doorgaand verkeer tussen Rotterdam en de Maasvlakte kan gebruik maken van de Botlektunnel. Vrachtwagens met zeer gevaarlijke stoffen kunnen omrijden via de N3, A16, A17, A59, A29, N59, N215 en N57. Dat zijn er 70 van de 500 die per dag over de Botlekbrug gaan. De andere voertuigen mogen via de Spijkenisserbrug.
De binnenvaart moet omvaren via de Hartelbrug. De extra openingen van de Hartelbrug zorgen in Spijkenisse voor verkeersvertraging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl