nieuws

XerxesDZB gedegradeerd naar eerste klasse

De zaterdagafdeling van voetbalclub XerxesDZB speelt volgend seizoen een niveau lager. De Rotterdammers degradeerden zaterdag zonder in actie te komen naar de eerste klasse. ASV Dronten won de laatste poulewedstrijd met 4-1 van Roda '46 en bereikte zodoende de finale.
Aangezien Dronten na het onderlinge duel met XerxesDZB (1-1) de strafschoppen beter nam, was degradatie naar de eerste klasse een feit voor de Rotterdammers.
ASWH houdt nog kans op promotie naar de derde divisie. De ploeg van trainer Jack van den Berg speelde met 2-2 gelijk tegen Noordwijk en heeft volgende week op eigen veld genoeg aan een zege om promotie veilig te stellen. Namens ASWH waren Jesper van den Bosch en Gilmaro van de Werp trefzeker.
Sliedrecht mag blijven hopen op een plek in de hoofdklasse. De eersteklasser won zaterdag met 8-2 van Bennekom en neemt het volgende week in de finale op tegen Heinenoord, dat met 2-0 won van Balk. Ook Brielle is komend jaar wellicht hoofdklasser. De eersteklasser staat in ieder geval in de finale van de nacompetitie na een 2-1 zege op SVWZ. Breukelen is de tegenstander in de eindstrijd. Breukelen won met 3-2 van FC 's-Gravenzande, dat ook volgend seizoen in de eerste klasse speelt.
Rijsoord had zaterdag weinig te vertellen tegen Zwaluwen '30. De formatie uit Hoorn zegevierde met 6-1 en staat in de finale. Rijsoord was al uitgeschakeld en wist dus al dat het ook volgend seizoen eersteklasser is. Zwaluwen '30 treft Dronten in de finale.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl