nieuws

Reiziger voelt zich thuis op 'gastvrij' Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal
Rotterdam Centraal
Gezellig, veilig en erg mooi: zo oordelen treinreizigers over Rotterdam Centraal. Het treinstation is door leden van reizigersvereniging Rover verkozen tot het meest gastvrije grote station van Nederland.
De bijna vijfhonderd Rover-leden die meededen aan het onderzoek waren lovend over het Rotterdamse station. Er kwam maar één negatieve reactie binnen: ''Namelijk dat de toiletten pas na 7.00 uur open zijn'', aldus Rover. Veel talrijker waren de jubelreacties.
''Heel mooi station, heerlijk licht, ook de ondergrondse ruimten. 's Avonds laat ook plezierig, voelt veilig, licht, er zijn nog zaken open, er zijn altijd nog voldoende mensen'', reageerde een deelnemer aan het onderzoek.
Verbouwing
Opvallend is dat alle grote stations in de top vijf recentelijk zijn verbouwd. In sommige gevallen zijn zelfs nog werkzaamheden gaande. Het gaat volgens Rover naast Rotterdam om Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht.
Zwartrijders lijken zich sinds een jaar juist minder thuis te voelen op Rotterdam Centraal, zo bleek zaterdag. Sinds de toegangspoortjes op het station zijn gesloten, telden conducteurs 9 procent minder passagiers zonder geldig vervoersbewijs in treinen rond het station.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl