nieuws

't Hoen over knokpartij: 'Wachten op definitieve straffen'

De honkbaltopper in de hoofdklasse tussen Curacao Neptunus en L&D Amsterdam liep afgelopen vrijdag helemaal uit de hand. Spelers van beide clubs gingen met elkaar op de vuist, waarna het duel zelfs gestaakt werd in de vierde inning. Drie Neptunianen zijn onmiddellijk geschorst, net als drie Amsterdammers. Zij ontbraken zaterdag al in de confrontatie tussen de kampioensfavorieten. "We praten het niet goed," baalt Neptunus-coach Evert-Jan 't Hoen.
"Van beide kanten zijn er dingen gezegd en gedaan die niet goed zijn. Na de wedstrijd hebben de coaches met elkaar gesproken en ervoor gezorgd dat we zaterdag weer normaal een wedstrijd konden spelen zonder incidenten," aldus 't Hoen.
Dat deed Neptunus zonder Raily Legito, Rien Vernooij en Dwayne Kemp. "Drie spelers waren geschorst, van Amsterdam ook. Het is nu wachten op de definitieve straffen, daar komt volgende week uitspraak over," laat de coach van de regerend landskampioen weten.
Hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen weet 't Hoen niet. "Er stonden twee topteams tegenover elkaar, daar komt een hoop emotie bij kijken. Het begon met een paar kleine woordenwisselingen en van het één kwam het ander. Ik vond ook dat de scheidsrechters niet scherp waren, er niet bovenop zaten. Ze lieten bepaalde zaken uit de hand lopen."
Zaterdag stonden Neptunus en Amsterdam dus weer tegenover elkaar. "De sfeer was gewoon goed. De spelers hebben ook met elkaar gesproken en excuses aangeboden. We willen allebei maar één ding en dat is honkballen." Neptunus won met 1-0 en is door die zege de nieuwe koploper van de hoofdklasse.
Maandag vertrekt Neptunus naar Italië om deel te nemen aan de Europa Cup. De Rotterdammers zijn titelhouder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl