nieuws

Acht arrestaties in de zaak van de ontvoerde vrachtwagenchauffeur

Beveiligingsbeelden van de donkere auto van de ontvoerders
Beveiligingsbeelden van de donkere auto van de ontvoerders
De politie heeft acht mensen opgepakt die iets te maken zouden hebben met de ontvoering van een vrachtwagenchauffeur in Mijnsheerenland. Het slachtoffer werd eind oktober vorig jaar door nepagenten meegenomen en van zijn lading ananassen beroofd.
De man uit Nieuw-Lekkerland had van een groep mannen in een donkerkleurige auto een stopteken gekregen. Hij dacht dat het een politieauto was.
Maar toen de man zijn vrachtwagen had stilgezet, bleek het om nepagenten te gaan. De mannen namen hem mee en lieten hem bij Arnhem pas vrij.

Cocaïne

Handlangers gingen er vandoor met de vrachtauto. Ze dumpten de wagen op een bedrijventerrein in Heinenoord. De container vol ananassen was verdwenen. De politie vermoedt dat er tussen de tropische vruchten ook een partij cocaïne was verstopt.

Onderzoek

De politie liet beelden van de donkere auto en de nepagenten zien in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Dat leidde de afgelopen tijd tot de aanhouding van zeven mannen en een vrouw.
Twee mannen zitten nog vast, de anderen zijn vrijgelaten, maar ze zijn nog wel verdachte. De rechtszitting in de zaak is dinsdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl