nieuws

Vrouwen Rotterdam Basketbal in eredivisie

Basketbal
Basketbal
De dames van Rotterdam Basketbal gaan volgend jaar deelnemen aan de Vrouwen Basketbal League, het hoogste niveau in Nederland. Rotterdam Basketbal heeft de licentie die daarvoor nodig is gekregen van de Nederlandse Basketbal Bond.
Drie jaar geleden werd Jeanine Tjin A Sioe aangetrokken om binnen de club het vrouwen basketbal op te zetten. Binnen drie jaar is er hard gewerkt aan een goede basis. Afgelopen seizoen bleek dat er genoeg kwaliteit bij de dames rondliep om een eigen team in de eredivisie te plaatsen.
"Binnen het onder twintig team dat wij hebben liep een aantal dames welke dat niveau aan zouden kunnen. Alleen moesten ze allemaal naar Binnenland om in de eredivisie te kunnen spelen. Om ze bij ons te houden, en om de eredivisie te versterken, zijn we gaan kijken of we zelf een team in konden schrijven," zegt Paul de Vos, voorzitter van Rotterdam Basketbal.
"De selectie zal bestaan uit een combinatie van eigen jeugd aangevuld met ervaren speelsters van buitenaf. Ik denk dat de eerste doelstelling zal zijn dat we vechten voor plek tussen de vijfde en de zevende plaats," vervolgt De Vos. "Het is goed voor de stad en de club dat het dames team er komt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl