nieuws

Feyenoordfans trouwen op middenstip Kuip

We trouwen alleen als het kan op de middenstip van De Kuip. Die belofte deed Feyenoordsupporter Johan aan zijn Anita. Het leek een onmogelijk plan, maar na elf jaar geduld te hebben gehad mag het stel zich komende maand melden bij het stadion.
''Ik had eigenlijk gedacht dat het er nooit van zou komen'', erkent Johan, terwijl hij zich een pak laat aanmeten. ''Tot ik die actie voorbij zag komen.'' Hij doelt op een competitie van Feyenoord en hoofdsponsor Opel, die een huwelijk in De Kuip weggaven.
Het stel uit Moerkapelle werd gekozen uit meer dan tweehonderd aanmeldingen. En dus vroeg een zenuwachtige Johan zijn vriendin live op de radio ten huwelijk. ''Tuurlijk'', reageerde ze emotioneel. ''Heb je je echt opgegeven? Allemachtig.''
Trainingspak
De voorbereidingen voor de bruiloft zijn inmiddels in volle gang. Hoewel Johan even dreigde in zijn trainingspak te trouwen, meldde hij zich dinsdag toch bij de kleermaker voor een trouwpak. ''Dit voelt heel apart. Ik had het drie weken geleden niet kunnen dromen'', vertelt hij.
Door de actie veranderde het leven van het stel even in een achtbaan. Zo was Johan bepaald niet van plan zijn vriendin een aanzoek te doen op de radio. ''Ik werd gelijk voor de leeuwen gegooid'', blikt hij terug. ''Ik had geen stukje tekst om me voor te bereiden.''
Johan en Anita gaan de geschiedenisboeken in als het eerste stel dat op de middenstip in het huwelijksbootje stapt. Op de plek waar doorgaans topvoetballers duelleren, staan op 11 juni waarschijnlijk stoeltjes voor de gasten en een prieeltje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl