nieuws

Twee coffeeshops dicht in Dordrecht

Wiet
Wiet
Coffeeshop Roots Corner in Dordrecht blijft zaterdag dicht. De oude vergunning loopt af en de gemeente verleent geen nieuwe. Volgens burgemeester Brok blijkt uit onderzoek dat de coffeeshop z'n vergunning gebruikt om strafbare feiten te plegen.
Dordtse coffeeshops krijgen telkens maar een vergunning voor twee jaar. Daarna worden ze doorgelicht door Bureau BIBOB dat bekijkt of de eigenaren niet betrokken zijn bij strafbare feiten.
In het geval van Roots Corner ziet het er niet naar uit dat er een nieuwe vergunning komt, zegt Brok. Bovendien klagen veel omwonenden over overlast van de coffeeshop.
Niet alleen Roots Corner sluit zaterdag de deuren. Ook coffeeshop Marrakech gaat dicht. Maar die sluiting is vooralsnog tijdelijk. De exploitant was volgens de gemeente te laat met de vergunningaanvraag. Daardoor duurt het langer voor de gemeente een besluit neemt.
Sinds 2014 geldt in Dordrecht een uitsterfbeleid met een maximum van vijf coffeeshops. De afgelopen tijd zijn al meerdere coffeeshops gesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl