nieuws

Onweersbui zorgt voor wateroverlast in de regio

Een hevige onweersbui heeft zaterdag aan het begin van de avond op meerdere plaatsen in de regio voor overlast gezorgd. In onder meer het westen van Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Rozenburg, Maassluis en Rhoon zijn straten en kelders onder water gelopen.
De Oosterstraat in Schiedam liep voor de tweede keer in een jaar tijd onder water, tot grote ergernis van de bewoners. De bewoners hebben er al vaak over aan de bel getrokken bij de gemeente. Maar tot een oplossing voor de problemen is het nog niet gekomen.
Het vele water leidde ook tot verzakkingen, onder meer in de Schepenstraat in Rotterdam-Noord.
Op de A20 ontstonden bij Schiedam en Rotterdam-Centrum grote plassen water op de weg. Dat zorgde in beide richtingen voor files. Maar niet overal hoosde het. Op andere plekken bleef het droog. "Hoe plaatselijk kan het zijn", zegt weerman Leen de Koning.

'The Big Slide'

De politie heeft tijdens de onweersbui enkele medewerkers van 'The Big Slide' afgehaald. De superglijbaan bij de Erasmusbrug is opgebouwd uit ijzer en is daardoor bij onweer levensgevaarlijk.

Oosten van de regio

Ook in de buurt van Ameide en Groot-Ammers was het raak. Daar zijn ook straten onder water gelopen.

Supermarkt blank

Aan de Beijersehof in Oud-Beijerland kwam een Albert Heijn blank te staan. Maar dat had niks met de regenbuien te maken. Oorzaak was een gesprongen waterleiding.
Enkele paden van de supermarkt liepen onder water. Daardoor moest de winkel twee uur eerder dicht dan normaal op zaterdag. Het personeel heeft druk gedweild, zegt Albert Heijn, zodat de winkel maandag weer open kan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl