CLUB

UEFA geeft Feyenoord recordboete na wedstrijden tegen Union Berlin

Er werd volop vuurwerk afgestoken voorafgaand aan Union Berlin-Feyenoord
Er werd volop vuurwerk afgestoken voorafgaand aan Union Berlin-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord moet de UEFA opnieuw een aanzienlijk bedrag overmaken. Na het tweeluik met Union Berlin voor de Conference League is de boete voor de Rotterdammers 153.750 euro.
De Europese voetbalbond beboet Feyenoord naar aanleiding van de thuiswedstrijd in De Kuip voor ruim 90 duizend euro. Verreweg het grootste deel van die boete krijgt de club na het afsteken van vuurwerk (70 duizend euro). Ook werd Feyenoord weer gestraft voor het blokkeren van de trappen (10 duizend euro). De overige 11 duizend euro boete is vanwege het 'provocerend uiten van beledigende teksten'.
Ook in Berlijn schreef de UEFA mee. Daar noteerde de voetbalvond 36 duizend euro voor vuurwerk en ruim 26 duizend euro voor het gooien van voorwerpen. Opgeteld komt de som van deze twee wedstrijden op 153.750 euro.
Het is alweer de vijfde en zesde geldstraf voor Feyenoord dit seizoen. In totaal heeft financieel directeur Pieter Smorenburg al 277.875 euro naar het Zwitserse hoofdkantoor van de UEFA moeten overmaken.
Donderdag 25 november speelt Feyenoord opnieuw een Europees duel. Dan reizen de Rotterdammers af naar Tsjechië voor de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl