Sparta besluit trainingskamp met gelijkspel tegen Augsburg

Sparta heeft de trainingsweek in Oostenrijk afgesloten met een remise tegen FC Augsburg. Tegen de nummer twaalf van de Bundesliga speelden de Rotterdammers in het Allgäustadion in het Duitse Wangen met 0-0 gelijk.
De ploeg van trainer Alex Pastoor was na een kwartier spelen dichtbij de voorsprong, maar Ryan Sanusi zag zijn vrije trap op de lat belanden. Tegenvaller voor Sparta was het in de eerste helft uitvallen van Thomas Verhaar en Paco van Moorsel. Zij raakten beide geblesseerd.
Ook na rust wisten beide teams niet te scoren, al waren de beste kansen voor FC Augsburg. Michel Breuer hield namens de Rotterdamse club echter nog een bal van de lijn.
De club uit Duitsland bracht in de tweede helft elf nieuwe spelers in het veld. Sparta wisselde in totaal 'slechts' vijf keer.
Door het gelijkspel blijft Sparta ongeslagen in de voorbereiding. Op zondag 7 augustus begint voor de ploeg het seizoen in de eredivisie met een thuisduel tegen Ajax.