Sparta is er tijdens de eigen Familiedag niet in geslaagd te winnen van NAC Breda. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de formatie uit de Jupiler League. Zakaria El Azzouzi maakte beide doelpunten namens Sparta, dat tweemaal een voorsprong weggaf. Een smet op het duel was het uitvallen van Denzel Dumfries en Roland Bergkamp.
Sparta was over negentig minuten gezien de betere partij op het Kasteel, maar een overwinning wisten de Rotterdammers niet uit het vuur te slepen. Cyriel Dessers en Jeff Stans waren daar verantwoordelijk voor. Beide NAC-spelers wisten doelman Roy Kortsmit te passeren. Stans deed dat tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip. Het betekende de 2-2, wat tevens de eindstand was.

Openingstreffer

In de minuten daarvoor creëerde Sparta verreweg de meeste kansen. Zo waren in de eerste 25 minuten Ryan Sanusi, Mart Dijkstra en Zakaria El Azzouzi kansrijk, maar pas na 29 minuten spelen werd er voor het eerst gescoord. El Azzouzi wist te profiteren van een slippertje van de NAC-doelman. Lang genieten kon Sparta niet van de voorsprong, want de ploeg uit Breda kwam direct op gelijke hoogte. Dessers maakte gebruik van Rotterdamse onoplettendheid.

Wederom El Azzouzi

Na rust bleef Sparta de bovenliggende partij en kwam het opnieuw op voorsprong. Wederom was El Azzouzi het eindstation, nadat Sanusi op de lat kopte en de rebound van Ivan Calero werd gepareerd. Na dat doelpunt moest trainer Alex Pastoor gedwongen wisselen. Denzel Dumfries ging geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Sherel Floranus.

Ongelukkige slotfase

De slotfase van het oefenduel was überhaupt niet in het voordeel van Sparta. Michel Breuer maakte hands in het eigen strafschopgebied en schonk NAC zodoende een penalty. Voormalig Excelsior-speler Jeff Stans benutte het buitenkansje. Na de gelijkmaker kon ook Roland Bergkamp de wedstrijd niet uitspelen. Ook hij raakte geblesseerd (aan de knie) en moest worden vervangen. Na afloop bleek zijn kwetsuur toch behoorlijk te zijn. Hoelang de aanvaller uit de roulatie is blijft voorlopig gissen. Dumfries, die uitviel met pijn aan de tenen, lijkt wel weer snel inzetbaar.