Feyenoord wint zonder moeite van FC Twente

Feyenoord heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de tweede speelronde van de eredivisie rekenden de Rotterdammers af met FC Twente: 2-0. Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen scoorden voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.
Het duurde bijna een kwartier voordat het duel tot leven kwam. Feyenoord wist in de openingsfase niet te overtuigen en de eerste mogelijkheid was zelfs in minuut dertien voor de bezoekers. Na een hoekschop van Hakim Ziyech schoot Hidde ter Avest in kansrijke positie voorlangs, waarna Tonny Vilhena kon opruimen.
Diezelfde Vilhena zorgde enkele minuten voor het eerste Rotterdamse gevaar. Hij schoot echter ruim naast na een prima aanval waarbij Nicolai Jørgensen en Dirk Kuyt betrokken waren. In de achttiende minuut was het de opnieuw spelende linksback Lucas Woudenberg die namens Feyenoord de grootste kans kreeg. Zijn volley na een hoge voorzet van Rick Karsdorp belandde op het dak van het doel.

Toornstra bewijst zich

Het overwicht van de thuisploeg resulteerde halverwege de eerste helft alsnog in de voorsprong. Nadat Karim El Ahmadi werd bediend door Jørgensen en de bal verspeelde, kwam de bal voor de voeten van Toornstra die van dichtbij overtuigend raak schoot: 1-0. Zonder veel gevaarlijk te worden hield Feyenoord ondanks kleine speldenprikjes van FC Twente de grip op de wedstrijd.
In tegenstelling tot het begin van de wedstrijd kwam de Rotterdamse club aan het begin van de tweede helft wel stormachtig uit de kleedkamers en werd Marsman veelvuldig onder vuur genomen. Kuyt, Karsdorp, Jørgensen en Toornstra zorgden in de eerste vijf minuten na de thee voor grote kansen, maar onder andere de sluitpost en de paal stonden een tweede doelpunt van Feyenoord in de weg.

Opluchting

Het matige FC Twente wist aan de andere kant helemaal geen potten te breken. Alleen de Ghanese aanvaller Yaw Yeboah kwam een keer gevaarlijk het strafschopgebied in en schoot hard naast. In de zoektocht naar de bevrijdende 2-0 besloot Van Bronckhorst om Steven Berghuis zijn eerste minuten in De Kuip te laten maken en Kuyt naar de kant te halen. Berghuis had evenals Elia en Woudenberg het vizier echter niet op scherp staan.
Uiteindelijk gooide Feyenoord tien minuten voor tijd het duel toch in het slot. Jørgensen werd ingespeeld door Toornstra, draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens uit de draai via de binnenkant van de paal knap binnen: 2-0. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen bepaalde de aanvaller uit Denemarken de eindstand in het voordeel van Feyenoord, dat koploper blijft in de eredivisie.

1-0 23' Toornstra
2-0 80' Jørgensen